سید رحیم مقیمی رییس اتحادیه پلاستیک تهران، منتقد آزادسازی قیمت مواد پلیمری و منتقد جدی عملکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی در دولت یازدهم، به کمرنگ شدن واسطه گری مواد پلیمری در دولت تدبیر و امید اشاره می کند و مشکلات را مربوط به دولتی قبلی می داند. وی در این گفت و گو چالش فعلی صنعت پلاستیک را صادرات عنوان می کند.
رئيس اتحاديه صنف پلاستيك تهران به سایت های خبری می گوید: در بازار داخل با اشباع نايلون و پلاستيك مواجه هستيم اما به دليل موانع كاري كه وجود دارد صادرات در اين صنعت كمرنگ شده است.
سيدرحيم مقيمي اصل با ابراز اميدواري از همكاري دولت تدبير و اميد در برخورد با دلالان افزود: در دولت قبلي شاهد فعاليت دلالاني بوديم كه مشكلاتي را در زمينه خريد مواد اوليه به وجود آورده بودند كه بخش اعظمي از اين واسطهگريها از بين رفته است.
وي با اشاره به تفاوت عملكرد دولت دهم و يازدهم در صادرات اظهار داشت: فعاليت واسطهها در دولت قبلي دغدغه اعضاي اين صنف به شمار ميرفت و نقطه قوت ما در صادرات بود.
مقيمي اصل افزود: در اين دولت مشكلي در تهيه مواداوليه كه عملكرد دلالان در خريد آن تاثيرگذار بود، وجود ندارد و تنها دغدغه ما ايفاي نقش ضعيف در صادرات است.
رئيس اتحاديه صنف پلاستيك تهران از تعامل مطلوب علي فاضلي، رياست اتاق اصناف ايران در برخورد با دلالان يادآور شد: ممانعت از حضور دلالان در اين حوزه را از طريق اتاق اصناف پيگيري كرديم و خوشبختانه با رايزنيهاي كه با وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت، نقش رانتخواران كمرنگ شد.
بازار خاورميانه در دستان چين و تركيه
مقيمي اصل از تامين نياز بازار پلاستيك خاورميانه توسط كشورهايي همچون تركيه و چين خبر داد و گفت: كشور تركيه امكانات مناسبي براي توليد مواد اوليه در صنعت پلاستيك ندارد و به دليل نبود موانع در واردات و صادرات، رشد چشمگيري نسبت به سالهاي گذشته داشته است. وي با گلايه از واردات محصولات چيني به كشور اظهار كرد: بدون كارشناسي اجناسي همچون سفره و ظروف را از چين وارد ميكنيم و چشمان خود را بر عملكرد مطلوبي كه در توليد داخل داريم، ميبنديم.
توليد پلاستيك و هزينه بالاي برق
سيدرحيم مقيمي اصل در بخش ديگري از صحبتهاي خود هزينههاي بالاي انرژي را از مشكلات توليدكنندگان پلاستيك و نايلون عنوان كرد و گفت: هزينههاي بالاي برق و نرخ بيمه كارگران در اين صنعت مشكلاتي را متوجه توليدكنندگان كرده است. وي ادامه داد: اگر حمايت از اين بخش از صنعت را جدي نگيريم، با تعطيلي كارخانجات مواجه خواهيم شد.
كپيبرداري اروپاييها از ماشينآلات صنعت پلاستيك
رئيس اتحاديه صنف پلاستيك تهران عنوان كرد: در دهه 70، دستگاهي 8 متري در توليد پلاستيك توسط فردي ايراني ساخته شد كه متاسفانه حمايتي از جانب دولت وقت صورت نگرفت و كشورهاي آلمان و ايتاليا با كپيبرداري از اين دستگاه، با برند خود، آن را به خود ما فروختند.
وي افزود: با كمبود ماشينآلات در داخل مواجه نيستيم اما نبود تكنولوژيهاي روز دنيا در كشور تبديل به دغدغهاي در صنعت پلاستيك شده است.
سه بطري خالي آب تحويل دهيد يك بطري آب دريافت كنيد
سيدرحيم مقيمي اصل در پاسخ به پرسشي که آيا در راستاي بازيافت ضايعات پلاستيك چه اقداماتي صورت گرفته است، گفت: فرهنگسازي در اين زمينه ضعيف است و براي نهادينه شدن اين مهم اقدامات تشويقي انجام شود.
وي ادامه داد: طي سفر كاري كه به كشور مالزي داشتم، بنرهايي را مشاهده كردم كه در آن عنوان شده بود؛ سه بطري خالي آب را تحويل دهيد و در قبال آن يك بطري آب دريافت كنيد. اين مقام مسئول در اتحاديه صنف پلاستيك تهران تصريح كرد: اين قبيل كشورها از ضايعات خود بهترين اجناس را توليد ميكنند و نگاهي سرمايهاي به آن دارند.
بازيافت مواد، جلوگيري از دورريزي سرمايههاي ملي
رئيس اتحاديه صنف پلاستيك تهران، بازيافت مواد را جلوگيري از دورريزي سرمايه ملي قلمداد و تصريح كرد: در زمينه جمعآوري ضايعات پيشنهادي را به برخي سازمانها و ارگانها اعلام كرديم كه طي آن مبلغ قابل قبولي را در قبال خريد ضايعات آنها پرداخت خواهيم کرد كه متاسفانه مسئولان هيچگونه اعتنايي به اين موضوع نكردند و كماكان بايد شاهد ضعف در فرهنگسازي اين حيطه باشيم.